Kvalitex Kft.
1136 Bp. Pannónia u. 11.

Telefon: (+36 1) 340 4700, (+36 1) 450 0205
Fax: (+36 1) 339 8274
E-mail: info@kvalitex.hu

Genevac/SP Scientific


www.genevac.com

 

Új videó a GeneVac HT3 Series bepárlókról

A GENEVAC cég centrifugális vákuum-bepárlókat gyárt a vegyipar-, élelmiszeripar, a kozmetikai termékek gyártói, élettudományi kutatások, környezetvédelmi laboratóriumok számára. A centrifugális vákuum-bepárlók különösen jól használhatóak nagy mintaszámok esetén a minták környezetbarát módon történő bepárlására úgy, hogy elkerülhető a bepárlandó minták keresztszennyeződése.

A GENEVAC cég külön termékcsaládja a biotechnológia/élettudományok számára a könnyen kezelhető, egyszerű, különálló centrifuga részből, szivattyúból és vákuum-csapdából álló miVac termékcsalád.

A miVac DNS koncentrátor modellje egy egybeépített centrifugaegységből és a mögé szerelt membránszivattyúból áll, ez az összeállítás nem tartalmaz vákuum-csapdát. Kevés és kis térfogatú minták esetén ideális választás. Nagyobb mintaszámnál, illetve nagyobb térfogatoknál a duo, illetve a quattro bepárlót ajánljuk, hozzá elektromos vákuumcsapdát, illetve duo-, quattro-, vagy scroll szivattyút. A duo szivattyú maximum 10 mbar, a quattro szivattyú kevesebb, mint 2 mbar, a scroll szivattyú 0.15 mbar vákuumot biztosít a centrifugális bepárlóegységben elhelyezett mintáknak.

A mintákat a legkülönbözőbb rotorokban helyezhetjük el, a 1,5 ml-es centrifugacsőtől az 50 ml-es csőig, használhatóak kilendülő rotorok mikrotiter lemezek és nagyobb térfogatú lemezek (deepwell plate) számára is.

Amiben rendkívül innovatív a miVac bepárló család, az a minták bepárlás közbeni hőveszteségének a kompenzálása. Mivel a bepárláskor a minták lehülnek és miután a centrifugális egységben vákuum van a falak melegítése meglehetősen kevéssé vezet eredményre. Ezért a rotor jó hővezető fémötvözetből készül, a rotor széle és a vákuumkamra fala között pedig minimális a távolság, így a fal melege a hősugárzás következtében rávezetődik a mintatartó edény falára. A miVac készülékekről bővebb információ a miVac Sample Concentrators honlapon olvasható.

Szerves kémiai laborok számára a GENEVAC az EZ-2 és a HT Series 3 asztali készülékeket ajánlja. Jóval nagyobb mintaszámok esetén a következő készülékek használhatóak: HT-6 Series 3 és HT-12 Series 3. A HT-12 készülékben 12 lemez, a HT-6 készülékben 6 lemez (deepwell plate) helyezhető el. Ezekben a készülékekben a bepárlás során történő hűtést nagy teljesítményű infra lámpás melegítéssel kompenzálják oly módon, hogy közben a minta ne melegedjen fel túlzottan, ezt a CoolHeat és a SampleGuard technikával érik el.

Az EZ-2 bepárló nagyszerűen használható a szerves kémiai, biotechnológiai, környezetvédelmi laboratóriumokban, különösen korrozív környezetre speciális saválló kivitelt is ajánl a cég. Ezekben a készülékekben egybeépítve található meg a vákuum-szivattyú és a csapda. A készülékről itt letölthető információ és termékismertetők is. Amennyiben a készülék felkeltette az Ön érdeklődését is, feltétlenül ajánljuk figyelmébe az itt látható rövid ismertető filmet, amelyből megismerheti a készülék valamennyi előnyét és használatát.

A GENEVAC cég legújabb, rendkívül innovatív fejlesztése a ROCKET bepárló, amely kimondottan nagy mennyiségű (kb.400 ml/minta) minták bepárlására fejlesztettek ki. Akár vizes 
oldatokat is bepárolhatunk vele, mert a mintákat tartalmazó egységet két, egymástól hermetikusan elválasztott részre osztották. A mintatartó edények "szája" vákuumban van, míg aljukat alacsony nyomású gőzzel fűtik. Így jól pótolható a bepárlás során fellépő hőveszteség.

A készülék működését ezen a filmen nézheti meg.

Különösen jól használható a ROCKET, az EZ-2 és a HT Series 3 készülékekben az ún. SampleGenie technika. Ennek lényege, hogy a bepárlandó, nagy mennyiségű folyadékot tartalmazó mintatartó edény aljára egy lecsavarható feltétet szerelnek, amelybe egy cső kerül. A bepárlás során a híg oldat úgy töményedik be, hogy a centrifugális erő hatására a tömény minta közvetlenül a belső csőbe kerül és rögtön analizálható.


Új videó a GeneVac HT3 Series bepárlókról (www.spscientific.com/videos)